رسول اكرم (ص) بر مَركَبی سوار بود. مي خواست به يكى از جنگ ها برود. مردى رِكابِ حضرت (ص) را گرفت. به منظور استفاده از فرصت تقاضا كرد عملى را به او بياموزد.
رسول اكرم (ص) فرمود: آن چه را كه دوست دارى مردم نسبت به تو رفتار نمايند، در باره مردم رفتار كن و آن را كه در باره خود مائل نيستى در باره مردم نيز مائل نباش.
امام على (ع) فرمود: خداوند دوست دارد كه مردم در باره هم خوب فكر كنند و خير خواه يك ديگر باشند.
امام على (ع) فرمود: بهترين وسيله ایى كه با آن مي توانى رحمت الهى را به خود جلب كنى اين است كه در باطن به همه مردم عطوف و مهربان باشى.
امام صادق (ع) فرمود: براى مردم آن را دوست بداريد كه براى خود دوست داريد. آيا مرد حيا نمي كند كه همسايهاش نسبت به او حقّ شناس باشد و او حقّ شناس همسايه نباشد؟.
امام باقر (ع) فرمود: در باره مردم آن را بگوئيد كه دوست داريد مردم در حقّ شما بگويند.
حضرت على (ع) به فرزندش امام حسن (ع) فرمود: ... خويش را بين خود و مردم ميزان قرار بده. آن را براى مردم دوست بدار كه براى خود دوست دارى. در باره ديگران به چيزى بىميل باش كه نسبت به خود بىميلى. به مردم ستم نكن، همان طور كه نمي خواهى به تو ستم شود. به مردم نيكى كن، همان طور كه مائلى در بارهات نيكى كنند. از خود قبيح بشناس چيزى را كه از دگران قبيح مي شناسى.
امام صادق (ع) فرمود: خداوند به حضرت موسى بن عمران (ع )چهار دستور داد، يكى از آن ها اين بود؛ وظيفهاى كه بين خود و مردم دارى اين است كه براى مردم آن را بخواه كه براى خود مي خواهى و آن را نخواه كه براى خود نمي خواهى.
امام صادق (ع) فرمود: از هوا های نفس و تمايلات خود بر حذر باشيد، همان طور كه از دشمنان خويش دوری مي كنيد. دشمنى هيچ چيز براى مردم به پايه پيروى از هواى نفس و گفتارهاى انسان نمي رسد.
نظرات شما عزیزان:
:: برچسبها:
امروز جمعه 29 آذر 1392,
|